22 Aralık 2012 Cumartesi

FACEBOOK TWİTTER GİBİ PAYLAŞIM SİTELERİNİN ÇOCUKLARA VERDİĞİ ZARARLAR




SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNİN ÇOCUKLARA VERDİĞİ ZARARLAR

Teknoloji ve yenilikler hayatımızda hızla daha büyük bir yer tutmaya başladı. Yenilikleri takip etmede ve uygulamada çocuklarımız biden hızlı ve ileride. hayatımızda büyük bir yer tutmaya başlayan facebook, twitter  gibi paylaşım siteleri çocuklarımızın arkadaşlarıyla iletişim kurabilmelerini, video ve müzik paylaşmalarını kolaylaştırırken, aynı zamanda onları çeşitli tehlikelerle de karşı karşıya getiriyor.

şu anda özellikle 12-18 yaşındaki kullanıcılar facebook youtube veya twitter gibi paylaşım sitelerinin çok popüler olduğunu düşünüyor ve kendilerini o platformlarda göstermek istiyor. Hayatlarındaki her türlü  detayı bu ortamda paylaşıyorlar. Özel hayatlarını gözler önüne seriyorlar.
Sosyal paylaşım sitelerinin çocuklara zararları yeni konuşulmaya başladı. Bu zararları öğrenince anne ve babalar çocuklarının bu sitelere girişlerini hemen yasaklamak isteye bilir. Ancak  önemli olan çocukların ziyaret ettiği bu siteleri anne babaların doğru şekilde ve düzenli olarak kontrol etmesidir.
Çocuğunuzun yaz tatilinde çekilmiş mayolu fotoğrafını gayet masum bir şekilde yayımlaması, herkese açık olan bu fotoğrafın tehlikeli kişiler tarafından görülmesine ve çocuğunuzun bu kişiler için bir hedefe dönüşmesine yol açabilir. Çocuğunuzun telefon numarasını, okulunun adını, adresini paylaşması durumunda tehlikeli kişilerin onu bulması ve zarar vermesi kolaylaşacaktır.


Sosyal paylaşım sitelerinden gelebilecek zararı en aza indirmek için neler yapmak gerekir ?

  • Öncelikli olarak kişisel sayfaları sadece arkadaşlarının görebileceği şekilde ayarlanmış olmalıdır. Çocuklarınızın profilleri herkese açık olmamalıdır. 
  • Tanımadığı kişileri arkadaş olarak eklememelidir.
  • Ayrıca belirli aralıklarla anne babaların çocuklarının sayfalarını kontrol etmesi önemlidir
  • Ve en önemlisi adres, telefon, okul adı gibi kişisel bilgilerini sayfasında asla yer vermemelidir. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder